Recept
Ingredienser:
3st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
2 msk kallt kaffe(behövs inte)
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 st nypa salt
50 g mörkt blockchocklad
Såhär gör man:
1. Sätt ungen först på 175 grader.
2. Vispa ägg,strösocker och vaniljsocker rikigt pösigt och vitt.
3 Smält smöret,häll i gräddfilen och kaffet i det smälta smöret och blanda sedan ner det i äggsmeten.
4, Blanda vetemjölet,bakpulvret,kakaon och saltet och vänd försikigt ner det i smeten under omrörning.
5. Hacka sedan chokladen grovt och smält den helst i en skål över kokande vatten.
6. Fyll sedan papperformarna till 2/3 inte mer!
7. Grädda i mitten av ungen i ungefär 15 minuter. Låt svalna helt innan du tar på frostingen.
Chocolate frosting:
Ingredienser:
60 g smält smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
100 g phiadelphiaost
Om man vill 1 msk kaffe
Såhär gör man:
1. Rör tillsammans smöret,vanlijsockret,kakaon och phiadelphiaosten, sila sedan ner florsockret så det inte blir några klumpar.
2. Rör sedan om tills frostingen är seg och fast.
3. När muffinsen är klara med frostingen förvara dem i tillexempel i en låda i källaren. Inte i frysen eller kylen.
Blir ungeför 10-15 st!